Show image
Defence

Airbus Aerospace Park Filton

Client Airbus
Project Value £70m
Status Complete

Airbus identified the need to relocate approximately 3,000 employees from temporary accommodation throughout the Filton Park site into a quality working environment including Barnwell House and the refurbishment of a Grade II listed Art Deco building. Capita’s multidisciplinary team worked closely and collaboratively with the Airbus project team and the core team collocated at the Airbus site in Filton for the duration of the project.

Neglected since 1992, the Grade II listed, Art Deco building, Pegasus House, was restored to provide modern office accommodation for over 350 Airbus support personnel. Capita’s design team fully restored all of the original art deco features within the building whilst incorporating all the features associated with a modern office building. Close cost control and robust project management ensured that the building was delivered on budget and on time via a fully designed traditional route.

Barnwell House is Airbus’ new build engineering and commercial headquarters in the UK. Capita’s design team worked closely with the Airbus engineering departments to develop a truly flexible and efficient building that responds directly to the operational needs of the business. The building accommodates over half of the 4,000 Filton-based employees and comprises of four storeys of low energy usage, naturally ventilated open plan office space. Capita’s cost management team supported the design team by providing rapid and accurate cost planning to create a building that has surpassed Airbus and industry cost benchmarks for a building of this type.

Both buildings were delivered significantly under budget. Our team developed a true partnership with the client team ensuring the rapid resolution of day-to-day project challenges as well as designing and delivering a flexible, open plan, low cost, low energy usage building suitable for the UK’s pre-eminent aviation company, and the refurbishment of a listed building which had been neglected and empty for the past 20 years.

Related Links

  • Share